Εύκολη και πεντανόστιμη.
Υλικά:
750 γρ. spaghetti No6
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
350 γρ. κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
6 κρόκους αυγού
3 σκελίδες σκόρδο
70ml λευκό κρασί
140 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα. Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και προσθέστε το σκόρδο και το μπέικον. Το αφήνετε μέχρι να σοταριστούν καλά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Βράζετε την pasta σε 1 λίτρο νερό με 20 γρ. αλάτι για 8’ και στραγγίζετε. Βράζετε την pasta στο τηγάνι μ το μπέικον και το σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα κρέμα γάλακτος και αυγών, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύεται πάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου