Κάντε μας like στο Facebook

Σοκολατένια τάρτα με καραμέλα και καρύδια

Προειδοποίηση: Όσοι υποφέρουν από ζάχαρα καλό θα ήταν να απομακρυνθούν από την οθόνη.



ΥΛΙΚΑ

120 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο ( 30 γρ.)
60 γρ. ζάχαρη καστανή για τη βάση και 220 γρ. για την καραμέλα
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και επιπλέον 10 κ.σ. χοντροκομμένη για τη γέμιση
1 αυγό
2 βανίλιες για τη βάση και 1 για την καραμέλα
4 κ.σ. μέλι
60 ml. κρέμα γάλακτος για την καραμέλα και 180 ml. για τη γκανάζ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Χρόνος Προετοιμασίας
40' και επιπλέον 4 ώρες στο ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
8 άτομα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. διαμέτρου και αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας:
Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 60 γρ. καστανή ζάχαρη. Ανακατέυουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε 60 γρ. βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 220 γρ. καστανή ζάχαρη και μέλι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει και να σκουρίνει το μίγμα.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε 60 ml. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα χοντροκομμένα καρύδια στη βάση της τάρτας και περιχύνουμε με την καραμέλα που φτιάξαμε.
Για την γκανάζ σοκολάτας:
Βάζουμε 180 ml. κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Βάζουμε τη γκανάζ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε τη γκανάζ απο το ψυγείο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε στην τάρτα.
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...