Αρωματικά μπισκοτάκια βανίλιας με αμύγδαλο και λευκή σοκολάτα.
Υλικά (για 40 μπισκότα):
- ½ κούπα τριμμένη αμυγδαλόψιχα
- 75 γραμ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη για γαρνίρισμα
- 185 γραμ. βούτυρο μαλακό
- ¾ της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διασικασία:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε 3 μικρά ταψάκια. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει ωχρό και κρεμώδες. Προσθέτετε το αυγό. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα. Απλώνετε το ζυμάρι, με έναν πλάστη, ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, μέχρι το πάχος να φτάσει περίπου τα 4 χιλιοστά. Με ένα μαχαίρι κόβετε το ζυμάρι σε ορθογώνια 6×3 εκ. Τα τοποθετείτε στα ταψάκια. Ξαναπλάθετε το υπόλοιπο ζυμάρι και επαναλαμβάνετε. Ρίχνετε από πάνω λίγη αμυγδαλόψιχα και τα ψήνετε για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε από πάνω λίγη λευκή σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου