Μία γλυκιά πρόταση με ανάμικτα φρούτα, γιαούρτι, σαντιγί και σπιτικό σιρόπι.
Υλικά:
- 225 γρ. φράουλες
- 2 ώριμα ροδάκινα
- 2 μπανάνες
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150 γρ. γιαούρτι
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 280 γρ. κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
Εκτέλεση
Κόβετε τις φράουλες, τα ροδάκινα και τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε μαζί. Τα περιχύνετε με τον χυμό ενός λεμονιού και μοιράζετε τη μισή ποσότητα σε 6 μικρά πιάτα. Αφού χτυπήσετε καλά την κρέμα γάλακτος, ώστε να σχηματιστεί σαντιγί, προσθέτετε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα φρούτα κι ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μίγμα στα πιάτα και τα βάζετε να παγώσουν στο ψυγείο. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: Σε ένα φαρδύ σκεύος με χοντρό πάτο, ρίχνετε όλη τη ζάχαρη και σκεπάζετε με κρύο νερό. Αφήνετε τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς, διατηρώντας χαμηλή τη θερμοκρασία, χωρίς να ανακατέψετε. Όταν διαλυθεί εντελώς, δυναμώνετε τη φωτιά να βράσει έντονα και να πάρει ένα καφέ, «καραμελέ» χρώμα. Στη συνέχεια, κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και να δέσει. Περιχύνετε με το σιρόπι την κρέμα με τα φρούτα και αφού στερεοποιηθεί πάνω στο γλυκό, το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου