Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με εστραγκόν και λαχανικά.
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 225 γρ. κοτόπουλο (4 κομμάτια)
- 2 πράσα (χοντροκομμένα)
- 2 καρότα (κομμένα σε φέτες)
- 1 κ.σ. αλεύρι
- ζωμό κοτόπουλου
- 4 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγα φύλλα δάφνης
Διαδικασία:
Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο στο λάδι για 10′. Στη συνέχεια το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε στο λάδι του κοτόπουλου τα πράσα και τα καρότα και τα τσιγαρίζετε για 5′. Κατόπιν ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1′. Προσθέτετε τον ζωμό του κοτόπουλου και ανακατεύετε έως ότου δέσει. Στη συνέχεια βάζετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτετε το εστραγκόν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε την πιπεριά και το αφήνετε για 40′ ακόμα. Σερβίρετε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με φύλλα δάφνης και εστραγκόν.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου