Για όσους θέλουν να κάνουμε μια παραλλαγή του αγαπημένου σπανακόρυζου.
Υλικά:
- 400γρ. κριθαράκι
- 400γρ. σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ κύμινο (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη ή 1-2 πρέζες τζίντζερ σε σκόνη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 900 ml ζωμός κότας από βιολογικό κύβο
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το σπανάκι και το κύμινο (αν το χρησιμοποιήσετε) και σιγομαγειρεύετε για 7-8 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά σε μια μεσαία θερμοκρασία και μαγειρεύετε το κριθαράκι με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 18-20 λεπτά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύετε και ρίχνετε τον δυόσμο. Δοκιμάζετε στη γεύση και να χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου