Νόστιμο μεζεδάκι για τον μπουφέ σας.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 800 γρ. γλυκοπατάτες
- 3 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 30 γρ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες, τις βράζετε σε νερό, τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε. Τις αφήνετε να στεγνώσουν στη φωτιά, ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα. Τις βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, προσθέτετε τους δύο κρόκους και ανακατεύετε. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και πλάθετε σε κροκέτες στρογγυλές, τις αλευρώνετε, τις βουτάτε σε αυγό και στα δύο ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα με αλάτι και πιπέρι. Τυλίγετε με τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου