Μία φθινοπωρινή πρόταση για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας.
Υλικά (για 6-8 άτομα):
- 200 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
- 150 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. αμύγδαλα
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Λιώνετε 175 γρ. από το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Βράζετε για 1′ τα λαχανάκια Βρυξελλών σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με παγωμένο νερό. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρετε τα αμύγδαλα μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα άλλο τηγάνι και ρίχνετε τα λαχανάκια. Τα σοτάρετε για 3-4′ μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε μέσα και τα αμύγδαλα και αλατοπιπερώνετε. Τα σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου