Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά:
- 1 κιλό γαλέος σε φέτες
- 6 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. του καφέ ξύδι
- 2 λεμόνια
- λάδι για τηγάνισμα
- λίγο αλάτι
Για τη σκορδαλιά:
- 6 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 μέτριες πατάτες
- λίγο ξύδι
- αλάτι
Διαδικασία:
Πλένετε τον γαλέο, τον στραγγίζετε, τον αλατίζετε και τον ραντίζετε με τον χυμό των λεμονιών. Βάζετε στο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει, αλευρώνετε τον γαλέο και τον τηγανίζετε. Πρέπει να είναι ροδοκόκκινος και από τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ, για να φτιάξετε τη σκορδαλιά, βράζετε τις πατάτες και τις καθαρίζετε. Καθαρίζετε και τα σκόρδα. Τα βάζετε στο μπλέντερ για να λιώσουν καλά. Προσθέτετε τις βρασμένες και καθαρισμένες πατάτες κι αφού γίνει το μίγμα ένας πολτός, ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι. Αλατίζετε και ρίχνετε λίγο ξύδι. Χτυπάτε το μίγμα μερικά δευτερόλεπτα. Αν η σκορδαλιά «κόψει», τη δουλεύετε ρίχνοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου