Για να συνοδέψετε τα καλοκαιρινά σας γεύματα!
Υλικά:
Για τη βάση:
- 113 γρ. μπισκότα τριμμένα
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
- 225 γρ. βύσσινο (χωρίς τα κουκούτσια)
- 140 ml νερό
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. σιρόπι βύσσινο
- 568 γρ. γιαούρτι
- 140 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κ.γ. ζελατίνα (γλάσο ζαχαροπλαστικής)
- 2 ασπράδια
Διαδικασία:
Αφού βουτυρώσετε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, φτιάχνετε τη βάση ως εξής: Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τη βάση της φόρμας και στρώνετε καλά να πάει παντού. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30′. Στο μεταξύ βράζετε το βύσσινο στο νερό μαζί με 113 γρ. ζάχαρη άχνη. Αφού μαλακώσει, προσθέτετε το σιρόπι και σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να δέσει. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του βύσσινου και τη ζελατίνη που θα έχετε αραιώσει σε 4 κουταλιές βραστό νερό. Χτυπάτε τα σπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά. Με ένα κουτάλι γεμίζετε ως το χείλος τη φόρμα κι αφήνετε το τσιζ κέικ να παγώσει για 24 ώρες. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, γαρνίρετε με το υπόλοιπο μείγμα του βύσσινου και σερβίρετε ενώ είναι παγωμένο.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου