Μία μοντέρνα και εύκολη συνταγή.
Ο καιρός κρύωσε και όλοι αναζητάμε ένα ζεστό φαγητό. Εκτός λοιπόν από τις καθιερωμένες σούπες που περιέχουν κοτόπουλο, λαχανικά ή ψάρι μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι πιο μοντέρνο. Φτιάξτε μία σούπα με κάστανα- τον βασιλιά των ξηρών καρπών- που ταιριάζει με χειμωνιάτικο καιρό. Είναι εύκολη και αρκετά υγιεινή.
Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι
3 καρότα
3 κλωναράκια σέλερι
500 γραμμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
αλάτι
πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι
3 καρότα
3 κλωναράκια σέλερι
500 γραμμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε μαζί με τα καρότα και το σέλερι. Τα βάζετε μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά περίπου.
Κρατήστε λίγα κάστανα για να γαρνίρετε τα πιάτα σας και ρίξτε τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέστε 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα για 15 λεπτά.
Συνεχίζεται προσθέτοντας γάλα. Πολτοποιήστε τη σούπα σας στο μπλέντερ ή με το ειδικό μηχάνημα.
Σερβίρετε τη σούπα σας και γαρνίρετε με τα κάστανα που κρατήσετε. Προσθέστε μερικά φυλλαράκια από σέλερι για ένα εντυπωσιακό και απόλυτα gourmet πιάτο.
Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε μαζί με τα καρότα και το σέλερι. Τα βάζετε μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά περίπου.
Κρατήστε λίγα κάστανα για να γαρνίρετε τα πιάτα σας και ρίξτε τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέστε 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα για 15 λεπτά.
Συνεχίζεται προσθέτοντας γάλα. Πολτοποιήστε τη σούπα σας στο μπλέντερ ή με το ειδικό μηχάνημα.
Σερβίρετε τη σούπα σας και γαρνίρετε με τα κάστανα που κρατήσετε. Προσθέστε μερικά φυλλαράκια από σέλερι για ένα εντυπωσιακό και απόλυτα gourmet πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου