Σήμερα μαγειρέψτε κάτι ελαφρύ!
Υλικά (για 4 άτομα):
- 100 γρ. φασολάκια (πλατιά)
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- λίγο τσίλι (σε σκόνη)
- 175 γρ. άγριο ρύζι
- 1 αβοκάντο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 ραδίκια κομμένα
- 2-3 χούφτες κάρδαμο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε το ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και τα φασολάκια σε βραστό νερό για 3-5′. Τα στραγγίζετε και τα βουτάτε σε παγωμένο νερό. Όταν κρυώσουν λίγο αφαιρείτε τη φλούδα και κρατάτε τα μικρά πράσινα φασόλια. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το τσίλι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνετε. Αναμειγνύετε το άγριο ρύζι με τα φασόλια , το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια και τα ραδίκια και προσθέτετε το dressing. Προσθέτετε το κάρδαμο, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου