Συνταγή για ριζότο με σολωμό, αμύγδαλα και σταφίδες.
Υλικά:
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.γ. κάρι
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 225 γρ. ρύζι
- 450 γρ. καπνιστό σολωμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 175 γρ. αρακά
- 50 γρ. σταφίδες
- 2 κ.σ. , μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε τα αυγά σφιχτά και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τσιγαρίζετε για 2-3′ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κάρι και τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 2′ ακόμη. Προσθέτετε το ρύζι στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση. Σιγοβράζετε για 20′. Βγάζετε το καπάκι και ρίχνετε τον σολωμό και τον αρακά. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15′ λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τις σταφίδες. Πριν το σερβίρετε, ρίχνετε τα αυγά και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου