Ένα νόστιμο ορεκτικό για τους λάτρεις των θαλασσινών.
Υλικά (για 6 άτομα):
• ½ φύλλο κρούστας
• 500γρ. γαρίδες (προτιμήστε φρέσκιες, μετρίου μεγέθους)
• ½ φλιτ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
• 1 σφηνάκι ούζο
• Χυμός από ½ λεμόνι
• 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
• 2κ.σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 500γρ. γαρίδες (προτιμήστε φρέσκιες, μετρίου μεγέθους)
• ½ φλιτ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
• 1 σφηνάκι ούζο
• Χυμός από ½ λεμόνι
• 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
• 2κ.σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το φινόκιο για 3-4’ μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις ανακατεύετε για 1’. Σβήνετε με το ούζο και το λεμόνι, αφήνετε για 1-2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με το βασιλικό και το μαϊντανό κι αλατοπιπερώνετε.
Για το τύλιγμα: Παίρνετε 3 φύλλα κρούστας, τα απλώνετε στην επιφάνεια εργασίας το ένα πάνω στο άλλο και τα αλείφετε με λάδι. Τα κόβετε κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Τοποθετείτε στη μία άκρη της κάθε λωρίδας 1κ.σ. από τη γέμιση και τυλίγετε τα φύλλα σε φλογέρες στρίβοντάς τα όμως στις άκρες, με βρεγμένα δάχτυλα για να κλείσουν καλά. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Για το ψήσιμο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τις φλογέρες με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφετε την επιφάνειά τους με λάδι και ψήνετε για 20’ μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα ζεστά.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου