Η Sangria είναι πολύ δροσιστική, γευστική και εννοείται καλοκαιρινή! Κατάγεται από την Ισπανία και περιλαμβάνει κόκκινο κρασί με φρέσκα φρούτα. Είναι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο για να τη φτιάξετε μόνοι σας. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να την προσφέρετε σε 4-5 άτομα.
Τα συστατικά που θα χρειαστούμε είναι:
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon, Rioja Reds, Shiraz, Merlot, Zinfandel)
- 2 κλωναράκια ξύλο κανέλας
- 1 κουταλάκι του τσαγιού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένη κανέλα
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 250 ml Martini Rosso (κόκκινο) ή 150 ml vodka
- Χυμό από 1 στημένο πορτοκάλι
- Χυμό από 1 στημένο λεμόνι
- 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια
- 250 γρ. πάγο ή 250 ml νερό
Εκτέλεση:
- Χύνουμε το κρασί σε μια μεγάλη κανάτα ή σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε τους χυμούς μας από το λεμόνι και από το πορτοκάλι
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, το μοσχοκάρυδο, την τριμμένη κανέλα, και τα ξυλαράκια κανέλας
- Προσθέτουμε το Martini Rosso ή τη vodka
- Προσθέτουμε τον πάγο ή το νερό
- Τέλος βάζουμε άζουμε τα κομματάκια μήλου και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Συμβουλές:
- Για την καλύτερη δυνατή γεύση θα πρέπει να την αφήσετε περίπου 24 ώρες στο ψυγείο.
- Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου