Νόστιμοι μαριναρισμένοι κολιοί με σάλτσα τομάτας.
Υλικά:
- 1 κιλό κολιούς
- ½ φλιτζ. ξύδι
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 κιλό τομάτες
- 1 φλιτζ. λάδι
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λίγο θυμάρι
- δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς, τους στραγγίζετε και τους ραντίζετε με το ξύδι και τον χυμό λεμονιού. Αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο 1-2 ώρες με αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε τις τομάτες. Σοτάρετε με ½ φλιτζάνι λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την τομάτα, λίγο θυμάρι, δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σάλτσα για 25′. Βγάζετε τα ψάρια από το ξύδι, τα βάζετε σε ταψί, τα περιχύνετε με το άλλο ½ φλιτζάνι λάδι και τα ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα τομάτας.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου