Με όλα τα βασικά υλικά της μεσογειακής διατροφής!
Υλικά (για 4 άτομα):
- 250 γρ. τοματίνια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 τσίλι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους
- 400 γρ. τομάτα σε κονσέρβα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 400 γρ. πένες
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τα φρέσκα τοματίνια μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζετε στην άκρη και προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι και τα μαγειρεύετε για 2-3′. Προσθέτετε και το χαλούμι και το ψήνετε κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε την τομάτα κονσέρβας και αφήνετε να βράσει. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 2-3′. Προσθέτετε τα φρέσκα τοματίνια και τη ρίγανη και αφήνετε για ακόμη 1′. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε μέσα τις πένες και ανακατεύετε ελαφρά.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου