Για μία ωραία σαββατιάτικη βραδιά με τους φίλους σας!
Υλικά:
- ½ κιλό κιμά
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- λίγο κέτσαπ
- 4 κ.σ. λάδι
- 4 φέτες ψωμιού
- 2 τομάτες κομμένες σε φέτες
- 2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- 50 γρ. αντζούγιες στραγγισμένες
- 4 μαύρες ελιές κομμένες στα τέσσερα
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Ζυμώνετε τον κιμά μαζί με το σκόρδο, το κέτσαπ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμος, φτιάχνετε 4 στρογγυλά μπιφτέκια. Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε για 7′, γυρίζοντάς τα μία φορά. Κόβετε το ψωμί σε 4 μικρά στρογγυλά κομμάτια και το ψήνετε για 1′ από κάθε πλευρά. Βάζετε τα μπιφτέκια πάνω στα ψημένα ψωμάκια. Τοποθετείτε με τη σειρά, μία φέτα τομάτας, κρεμμύδια, μία φέτα μοτσαρέλα, 2 αντζούγιες και 4 μικρά κομματάκια ελιάς. Τα ψήνετε για 4′.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου