Τραγανά αλμυρά μπισκοτάκια για ένα μεσογειακό σνακ.
Υλικά (για 24 cookies):
- 180 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. μαλακό βούτυρο
- 1 αυγό
- 25 μαύρες ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
- 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. μαγιά
- 6 κλωναράκια θυμάρι
- 3 κλωναράκια ρίγανη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το βούτυρο και το αυγό και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, πιπέρι, λίγο αλάτι, την παρμεζάνα, το θυμάρι και τη ρίγανη. Πλάθετε με τα χέρια έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη. Ρίχνετε τις μισές ελιές, κομμένες σε κομματάκια. Πλάθετε τα cookies και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε από πάνω, πιέζοντάς τες ελαφρά, τις υπόλοιπες ελιές κομμένες σε ροδέλες. Ψήνετε για 15’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C, μέχρι τα cookies να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου