Μακαρονάκι κοφτό με σάλτσα, μπέικον και τυριά στον φούρνο ως καθημερινό γεύμα ή για ένα τραπέζι με καλεσμένους.
Υλικά (για 5 άτομα):
- 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πακέτο μπέικον
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κουτί τομάτα ψιλοκομμένη
- ¼ γκούντα τυρί τριμμένο
- ¼ ένταμ τυρί τριμμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο μοσχοπίπερο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον. Ρίχνετε τη σάλτσα τομάτας, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο μοσχοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 20′. Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε και βάζετε στον φούρνο, στους 180°C, έως ότου λιώσει το τυρί, για περίπου 10′.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου