Υλικά:
300 γρ. ροδάκινο σε φετούλες
300 γρ. πλήρες αγελαδινό γιαούρτι
60 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ολόκληρες, καθαρισμένες φράουλες, για το σερβίρισμα
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
300 γρ. πλήρες αγελαδινό γιαούρτι
60 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ολόκληρες, καθαρισμένες φράουλες, για το σερβίρισμα
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
Eκτέλεση:
Πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε στο μπολ με τη ζελατίνη το 1/3 του πολτού ροδάκινου και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε στα 750 W για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι τα φύλλα ζελατίνης να λιώσουν.
Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό ροδάκινου και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα στον πολτό ροδάκινου. Ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε σε 4 ατομικά μπολ. Tα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το ζελέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου