Το όλο concept της σημερινής ανάρτησης βασικά είναι "πώς να παρουσιάσουμε ένα απλό σοκολατένιο κέικ(χωρίς αυγά πάντα, άρα δε θα έχει φουσκώσει πολύ) έτσι ώστε αυτοί που θα το φάνε, να το ...φάνε πρώτα με τα μάτια!"Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Επίσης επειδή έχει τύχει να δοκιμάσω σε ακριβά εστιατόρια, γλυκά παρουσιασμένα πολύ περίτεχνα, είπα να κάνω μια προσπάθεια με το κεκάκι μου που έχει υποστεί καθίζηση!(εε οι ορολογίες μηχανικού κολλάνε παντού!)
Έχουμε και λέμε συνοπτικά για να μη με βαρεθείτε!
1. Αν το κέικ μας λοιπόν έχει πάθει καθίζηση (έχει πέσει και έχει γίνει λεπτό και όχι φουσκωτό δηλαδή!), πολύ απλά κόβουμε κομματάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και ωωωω έγινε σαν φουσκωτό!! Αυτό ακριβώς έχω κάνει στη φωτογραφία!
2. Είναι εμφανισιακά καλύτερο(χμ..πιο chic θα έλεγα!) να κοπεί σε λεπτά ορθογώνια κομματάκια και όχι τετράγωνα ή τρίγωνα.
3. Αν σερβίρουμε και παγωτό από πάνω επίσης θα έδειχνε πιο δημιουργικό αν δεν βάζαμε την κλασική στρογγυλή μπάλα παγωτού, αλλά με 2 κουτάλια σούπας δουλεύαμε με γρήγορες κινήσεις μικρή ποσότητα παγωτού ώστε να πάρει το σχήμα της καμπύλης των κουταλιών...σας φώτισα???Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω! Αλλά φαίνεται στο κοντινό πλάνο!
4. Μια παρουσίαση σε ορθογώνιο στενό πιάτο νομίζω δίνει έξτρα πόντους στο απλό κεκάκι μας!
5. Και μια τελευταία χρωματιστή πινελιά, ένα χρωματιστό μακαρόν ίσως(τα δοκίμαζα πάλι γι' αυτό και βρέθηκε εκεί!) ή και ένα σκέτο κλωναράκι βανίλιας πασπαλισμένο με λίγη άχνη και κακάο!
Μετά το styling, γράφω και την εύκολη συνταγή!
Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν
1κ.γ. σόδα
6 κ.σ. κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα ελαφρύ λάδι(σησαμέλαιο, σογιέλαιο..)
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας γιαούρτι
1/4 κούπας βραστό νερό με 1κ.γ. νεςκαφέ διαλυμένο
2 βανίλιες(ή 1κ.γ. άρωμα βανίλιας)
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20εκ.
2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά.
3. Ρίχνουμε όλα τα υγρά ένα-ένα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη απλά να ομογενοποιηθούν, όχι παραπάνω!!
4. Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 30'.
- Το κέικ θα είναι μαλακό μέσα. Μπορεί και να μην "κάτσει" απαραίτητα! Εγώ έκανα το λάθος και άνοιξα τον φούρνο στα 25' επειδή είναι δυνατός και σκέφτηκα μήπως έχει γίνει, επειδή δεν λειτουργεί το φως και δεν βλέπω μέσα τι γίνεται..με το ένστικτο ψήνω! (Μη σας φανεί παράξενο...η κουζίνα δεν είναι ελληνική, γι αυτό και ψήνω σε βαθμούς F!)
- Επίσης αν δείτε τον καφέ και πείτε ότι δεν σας αρέσει, τελικά δεν αφήνει καμιά γεύση. Μάλλον καλύτερα, "κόβει" λίγο την αίσθηση της σόδας. Όπως επίσης και το ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού.
- Το γιαούρτι το χρησιμοποιούν στη θέση των αυγών.
- Άλλη παρατήρηση...δεν θυμάμαι κατι άλλο, νομίζω αυτά!
Και η συνταγή του κέικ από εδώ
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου