Κάντε μας like στο Facebook

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 5

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ
4 μεγάλα και σφιχτά μήλα
50 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
νερό όσο χρειαστεί

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
230 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια ΙΟΝ
250 γρ. κρέμα γάλακτος ARLA
100 γρ. βούτυρο LURPAK
25 γρ. τσάι με γεύση μήλου (προαιρετικά)
5 ασπράδια αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τεμαχίζουμε το κάθε ένα σε 8 κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν και προσέχουμε να μην μαλακώσουν πολύ. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Βάζουμε το τσάι μέσα στην κρέμα γάλακτος για 24 ώρες. Τοποθετούμε 150 γρ. από την αρωματισμένη κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο στη φωτιά και μόλις πάρει βράση τα αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, σουρώνοντάς την από το τσάι. Aνακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει καλή ομογενοποίηση. Xτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου πετύχουμε μία μαρέγκα με υφή κρέμας. Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τα ποτήρια με τη μους, πάνω από την κρύα κομπόστα μήλου. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει το γλυκό και γαρνίρουμε με αφυδατωμένες φέτες μήλου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα, και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80ο C για 3 ώρες τουλάχιστον.

www.glykes-alchimies.gr
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...