ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
Αδειάζουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με τους σπόρους βανίλιας και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 από το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα, το οποίο αρχίζει να βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη και βράζουμε έως ότου η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Την τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και βράζουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 120 βαθμούς. Παράλληλα και πριν η θερμοκρασία φτάσει στους 120 βαθμούς, χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, σε συνεχή ροή, το σιρόπι μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν το μείγμα ασπρίσει και κρυώσει αρκετά, αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ χρησιμοποιώντας το φτερό. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο – που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου αρκετή ώρα να μαλακώσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου σχηματιστεί μία αφράτη κρέμα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Ζυγίζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και παίρνουμε την αντίστοιχη ποσότητα από την κρέμα βουτύρου. Τις βάζουμε στον κάδο του μίξερ και τις χτυπάμε ελαφρώς έως ότου ομογενοποιηθούν και σχηματίσουν μία απαλή κρέμα. Γεμίζουμε με την κρέμα τις φωλιές .
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και βράζουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 120 βαθμούς. Παράλληλα και πριν η θερμοκρασία φτάσει στους 120 βαθμούς, χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με το σύρμα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, σε συνεχή ροή, το σιρόπι μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν το μείγμα ασπρίσει και κρυώσει αρκετά, αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ χρησιμοποιώντας το φτερό. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο – που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου αρκετή ώρα να μαλακώσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου σχηματιστεί μία αφράτη κρέμα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Ζυγίζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και παίρνουμε την αντίστοιχη ποσότητα από την κρέμα βουτύρου. Τις βάζουμε στον κάδο του μίξερ και τις χτυπάμε ελαφρώς έως ότου ομογενοποιηθούν και σχηματίσουν μία απαλή κρέμα. Γεμίζουμε με την κρέμα τις φωλιές .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου