Υλικα:
1 πακετο λιγκουινι η΄σπαγγετι ότι σας αρεσει.
½ φλυτζανι ελαιολαδο
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1 ώριμη ντομάτα κομμενη ΄καρε΄
2 ωριμες ντοματες στον τριφτη
Αλάτι-πιπέρι-λιγο μπουκοβο
Μερικα φυλαρακια βασιλικου.
1 σφηνακι ουζο
1 σφηνακι κονιακ
Εκτελεση:
Κοβουμε στη μεση τον αστακο κατά μηκος και αφαιρουμε από το κεφαλι του το σακουλακι με την αμμο.
Σε φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το λαδι και βαζουμε τον κομμενο αστακο με τη σαρκα προς τα κατω για να θωρακιστει.Σβηνουμε με το ουζο και το κονιακ φλαμπαρωντας εάν θελουμε.Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ.Ριχνουμε στο τηγανι και το σκόρδο με τα κρεμμυδια και αφηνουμε μεχρι να γιαλισουν.Τελος προσθετουμε στο τηγανι και ολες τις ντοματες καθως και τα μπαχαρικα. Χαμηλωνουμε τη φωτια και μαγειρευουμε για περιπου 10΄λεπτα.Βγαζουμε σε μια πιατελα τον αστακο και ριχνουμε στο τηγανι τα ζυμαρικα τα οποια εχουμε βρασει συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.Προσθετουμε και τα φυλαρακια του βασιλικου ανακατευουμε να παει η σαλτσα παντου και σερβιρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου