Υλικά:
250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε σε αλουμινόχαρτο ή σε αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν παγώσει το πασπαλίζετε, αν θέλετε, από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Tip: Αφού το τυλίξετε, τοποθετήστε το γλυκό πάνω σε ένα μακρύ ταψάκι, ώστε να «κάθεται» από την κάτω πλευρά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου