Υλικά (για τη βάση):
- 200 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 110 βούτυρο βιτάμ λιωμένο (όχι καυτό, απλά λιωμένο)
- 300 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο ή φρούτα του δάσους (αν υπάρχει σπιτική ακόμη καλύτερα...)
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφού γίνει μια μάζα, παίρνουμε μια φόρμα δακτυλίδι 20 εκ . και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά.
- Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
- Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά. (Εγώ η τεμπέλα περιμένω κανα 2 λεπτά και μετά βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει...)
- Αφού κρυώσει η βάση, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τη κρέμα σε σαντιγί απαλά.
- Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου