Υλικά
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
4-5 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις (κοσκινισμένο)
250 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πρώτα καβουρδίστε τα αμύγδαλα για 5-8 λεπτά στο φούρνο ή μπορείτε στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, (να γίνει μια κρέμα) ρίξτε μέσα και τη βανίλια.Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το σταδιακά στο βούτυρο, συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να έχετε μια απαλή, αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Προσθέστε τα αμύγδαλα, (εγώ τα βάζω ολόκληρα, μπορείτε να τα κόψετε σε χοντρά κομμάτια) και ανακατέψτε με τα χέρια να ενσωματωθούν καλά τα αμύγδαλα στη ζύμη.Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλετε αρκεί να είναι το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά.Βγάλτε τους κουραμπιέδες σε πασπαλισμένα επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.Αφήστε τους να κρυώσουν και μετά βάλτε τα σε πιατέλα και σκεπάστε τους πολύ καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…
Πρώτα καβουρδίστε τα αμύγδαλα για 5-8 λεπτά στο φούρνο ή μπορείτε στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, (να γίνει μια κρέμα) ρίξτε μέσα και τη βανίλια.Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το σταδιακά στο βούτυρο, συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να έχετε μια απαλή, αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.Προσθέστε τα αμύγδαλα, (εγώ τα βάζω ολόκληρα, μπορείτε να τα κόψετε σε χοντρά κομμάτια) και ανακατέψτε με τα χέρια να ενσωματωθούν καλά τα αμύγδαλα στη ζύμη.Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλετε αρκεί να είναι το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά.Βγάλτε τους κουραμπιέδες σε πασπαλισμένα επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.Αφήστε τους να κρυώσουν και μετά βάλτε τα σε πιατέλα και σκεπάστε τους πολύ καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου