8 φύλλα κρούστας
1 φλυτζάνι τσαγιού και 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές βούτυρο
1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
βούτυρο λιωμένο για το κάθε φύλλο
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα,την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,της βανίλιες ,και ανακατεύουμε [προσοχή γιατί κολλάει]
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 4 φύλλα και με ένα πινέλο κάθε φύλλο το αλοίφουμε ολο με το λιωμένο βούτυρο .
Ρίχνουμε το υλικό με το σιμιγδάλι το στρώνουμε ωραία και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ένα ένα και το τελευταίο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για κανένα τεταρτάκι περίπου,θα το δείτε να χρυσίσει .
Οταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη και κανέλα .
Οπως διαβάσατε είναι πανεύκολη ,κι άμα την δικιμάσετε πολύ πολύ ωραία !!
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα,την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,της βανίλιες ,και ανακατεύουμε [προσοχή γιατί κολλάει]
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 4 φύλλα και με ένα πινέλο κάθε φύλλο το αλοίφουμε ολο με το λιωμένο βούτυρο .
Ρίχνουμε το υλικό με το σιμιγδάλι το στρώνουμε ωραία και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ένα ένα και το τελευταίο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για κανένα τεταρτάκι περίπου,θα το δείτε να χρυσίσει .
Οταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη και κανέλα .
Οπως διαβάσατε είναι πανεύκολη ,κι άμα την δικιμάσετε πολύ πολύ ωραία !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου