Μια πιο θρεπτική συνταγή για τα λατρεμένα μας κεφτεδάκια, η οποία ταιριάζει τέλεια με κοφτό μακαρονάκι ή, αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε, με μια τραγανή τηγανιά πατάτες.
Υλικά
400γρ. κιμάς από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικός, εστραγκόν, θυμάρι, ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
αλεύρι για πανάρισμα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό, τα μυρωδικά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε καλά το μείγμα, για να ενωθούν τα υλικά σωστά και αφήστε το στο ψυγείο, σκεπασμένο με διάφανη μεβράνη για τουλάχιστον μία ώρα.
2. Στη συνέχεια, και ενώ σε τηγάνι έχετε βάλει λάδι για το τηγάνισμα, πλάστε τα κεφτεδάκια και ρίξτε τα σε μια λεκανίτσα με αλεύρι. Τηγανίστε τα και σερβίρετε, ιδανικά με κάποια απλή σως από γιαούρτι.
Υλικά
400γρ. κιμάς από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικός, εστραγκόν, θυμάρι, ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
αλεύρι για πανάρισμα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό, τα μυρωδικά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε καλά το μείγμα, για να ενωθούν τα υλικά σωστά και αφήστε το στο ψυγείο, σκεπασμένο με διάφανη μεβράνη για τουλάχιστον μία ώρα.
2. Στη συνέχεια, και ενώ σε τηγάνι έχετε βάλει λάδι για το τηγάνισμα, πλάστε τα κεφτεδάκια και ρίξτε τα σε μια λεκανίτσα με αλεύρι. Τηγανίστε τα και σερβίρετε, ιδανικά με κάποια απλή σως από γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου