Κι όμως, υπάρχει ένας τρόπος για να ξεχωρίσεις το ασπράδι από τον κρόκο που θεωρείται ο καλύτερος. Ποιος είναι αυτός; Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, είναι με τα χέρια. Για να είσαι 100% σίγουρη ότι δε θα κάνεις κάποιο λάθος, χρησιμοποίησε το καλύτερο εργαλείο σου, τα χέρια σου!
Η μέθοδος είναι απλή: Σπάσε ένα αυγό σε ένα ριχό μπολ. Βάλε τα δάχτυλά σου μέσα στο μπολ προσεκτικά και απλά πάρε τον κρόκο. Με αυτό τον τρόπο ο κρόκος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σπάσει και μπορείς να τον μεταφέρεις άθικτο σε ένα άλλο μπολ. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία με όσα αυγά θέλεις να σπάσεις.
Μπορεί να ακούγεται λίγο βρωμερό όλο αυτό καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως θα λερώσεις τα χέρια σου αλλά τι νόημα έχει η μαγειρική χωρίς να γίνεις και λίγο χάλια. Οι καλές μαγείρισσες ξέρουν πως να λερώνονται και το απολαμβάνουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου