Ο τέλειος συνδιασμός σοκολατογλυκίσματος… για κάθε περίσταση!!!
Χρόνος Προετοιμασίας 120′ λεπτά
15 μερίδες
Τα υλικά για μια μακρόστενη φόρμα για το κέικ
175 gr. βούτυρο
180 gr. ζάχαρη
200 gr. γάλα εβαπορέ
225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 gr. κακάο
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επίσης θα χρειαστείτε
180 gr. ζάχαρη
200 gr. γάλα εβαπορέ
225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 gr. κακάο
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επίσης θα χρειαστείτε
Μαρμελάδα Φράουλα
για την επικάλυψη
200 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
170 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
για την επικάλυψη
200 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
170 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση Συνταγής
το κέικ
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40′ λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα.
Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει η επικάλυψη
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5′ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε όσα στρώματα χρειαστεί για να καλυφθεί!
Αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη και σερβίρουμε!
Tips:
Το κέικ αυτό πορείτε να το κάνετε και σε ατομικά κεκάκια με την ίδια διαδικασία.
Το κέικ αυτό πορείτε να το κάνετε και σε ατομικά κεκάκια με την ίδια διαδικασία.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει!
Άν βάλετε μαρμελάδα πορτοκάλι προσθέστε και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού στο κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου