Κάντε μας like στο Facebook

Oreo cookie cupcakes

2482645910_9a1ccea372


Υλικά
1 πακέτο Oreo cookies (ή οποιαδήποτε άλλα γεμιστά)
75γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
100γρ. μαύρη ζάχαρη (το ανοικτό χρώμα – light brown sugar)
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας ή ελεύθερης βοσκής)
200ml κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη άχνη
1 πακέτο Oreo mini
Πώς τα φτιάχνουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (170°C με αέρα).
Τοποθετούμε 12 χαρτάκια ή θήκες σιλικόνης στη φόρμα για muffins.
Ανοίξτε τα γεμιστά μπισκότα προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν, χωρίζοντας το πάνω από το κάτω μισό και τοποθετήστε το μισό που έχει ακόμα τη γέμιση μέσα στις θήκες cupcakes με τη γέμιση προς τα πάνω. Ένας λόγος που προτιμώ τα Oreos είναι ότι ανοίγουν εύκολα χωρίς να σπάνε. Έτσι δημιουργούμε μία νόστιμη και τραγανή βάση για το cupcake. Φυλάξτε τα άλλα μισά.
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο.Χτυπήστε τo βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα μαζί με ένα κουτάλι σούπας αλεύρι/κακάο.Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι/κακάο με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Μοιράστε το μίγμα στις θήκες.Ψήστε για περίπου 14-17 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. Αφήστε να κρυώσουν.Μόλις έχουν κρυώσει, χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Λιώστε τα υπόλοιπα μισά μπισκότου που έχετε φυλάξει από πριν και προσθέστε τα στη χτυπημένη κρέμα. Χρησιμοποιήστε κορνέ ή απλώστε με ένα μαχαίρι πάνω στα cupcakes και βάλτε ένα mini Oreo από πάνω για διακόσμηση.Αν για κάποιο λόγο δεν καταφέρετε να τα φάτε όλα (δεν συμβαίνει συχνά) μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο αλλά πρέπει να ξανάρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν φαγωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...