Κάντε μας like στο Facebook

Mini burgers με αρνίσιο μπιφτέκι και μαγιονέζα αρωματισμένη με κύμινο

Ένα κυρίως γεύμα που μπορείς να συνδυάσεις με πατάτες τηγανητές ή με σαλάτα, βήμα προς βήμα.


ΥΛΙΚΑ

10 κ.γ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κύμινο
450 γρ. κιμάς αρνίσιος
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
30 ml. ελαιόλαδο
6 ψωμάκια για μπέργκερ
60 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
Χρόνος Προετοιμασίας
20'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
3 άτομα
Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με το κύμινο σε ένα μικρό μπόλ. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τον κιμά σε 6 μικρά μπιφτεκάκια. Αλείφουμε τα μπιφτεκάκια με λάδι.
Προθερμάινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά.
Στο μεταξύ ψήνουμε τα ψωμάκια στην τοστιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Για να συναρμολογίσουμε τα burgers παίρνουμε το μισό ψωμάκι και το αλείφουμε με την αρωματισμένη μαγιονέζα. Τοποθετούμε πάνω απο τη μαγινέζα ένα μπιφτεκάκι, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι φέτα και μια ροδέλα κρεμμύδι. Κλείνουμε το burger με το άλλο μισό του ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...