Υλικά (για 4 φέτες ή 2 άτομα)
4 φέτες λευκό ψωμί τοστ
2 αβγά χτυπημένα
1 φλυτζ. γάλα
4 φέτες μπέικον
4 κ.γ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε το τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά και προσθέτετε με διαφορά μισού λεπτού τις φέτες μπέικον. Τις γυρίζετε σε 1-1,5 λεπτό και μόλις βγάλουν αρκετό από το λίπος, τις τυλίγετε όσο είναι ζεστές μια-μία στη λαβή ξύλινης κουτάλας και τις αφήνετε έτσι σε χαρτί να στραγγίξουν.
Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο στο τηγάνι. Τοποθετείτε το γάλα σε φαρδύ μπολ και βουτάτε ελαφρά τις φέτες πρώτα σ’ αυτό και μετά καλά (και στις 2 πλευρές) στα χτυπημένα αβγά, που έχετε προσθέσει αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζετε στο λιωμένο βούτυρο ένα λεπτό περίπου την μια πλευρά, να ροδίσει ωραία, την γυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Το γαλλικό τοστ πρέπει να είναι τραγανό.
Σημείωση: Αν κάνετε τις φέτες μία-μια, μεταφέρετέ τις σε πιατέλα που κρατάτε στο προθερμασμένο φούρνο στους 90-100 βαθμούς με αέρα, ώστε να παραμείνουν ζεστές και τραγανές.
Σερβίρισμα: Σε πιατέλα ή σε (ζεστά, ανάλογα με την εποχή) πιάτα βάζετε τις φέτες του γαλλικού τοστ και διαγωνίως πάνω του την κορδέλα του μπέικον.
4 φέτες λευκό ψωμί τοστ
2 αβγά χτυπημένα
1 φλυτζ. γάλα
4 φέτες μπέικον
4 κ.γ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε το τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά και προσθέτετε με διαφορά μισού λεπτού τις φέτες μπέικον. Τις γυρίζετε σε 1-1,5 λεπτό και μόλις βγάλουν αρκετό από το λίπος, τις τυλίγετε όσο είναι ζεστές μια-μία στη λαβή ξύλινης κουτάλας και τις αφήνετε έτσι σε χαρτί να στραγγίξουν.
Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο στο τηγάνι. Τοποθετείτε το γάλα σε φαρδύ μπολ και βουτάτε ελαφρά τις φέτες πρώτα σ’ αυτό και μετά καλά (και στις 2 πλευρές) στα χτυπημένα αβγά, που έχετε προσθέσει αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζετε στο λιωμένο βούτυρο ένα λεπτό περίπου την μια πλευρά, να ροδίσει ωραία, την γυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Το γαλλικό τοστ πρέπει να είναι τραγανό.
Σημείωση: Αν κάνετε τις φέτες μία-μια, μεταφέρετέ τις σε πιατέλα που κρατάτε στο προθερμασμένο φούρνο στους 90-100 βαθμούς με αέρα, ώστε να παραμείνουν ζεστές και τραγανές.
Σερβίρισμα: Σε πιατέλα ή σε (ζεστά, ανάλογα με την εποχή) πιάτα βάζετε τις φέτες του γαλλικού τοστ και διαγωνίως πάνω του την κορδέλα του μπέικον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου