Σε τρία βήματα αυτό το γλύκισμα είναι έτοιμο χωρίς να ταλαιπωρηθείτε καθόλου. Μείγμα με κακάο τυλίγει μπισκότα και αποξηραμένα φρούτα σε ένα παγωμένο γλύκισμα, ιδανικό για να συνοδέψετε το ρόφημά σας.
Υλικά
150 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
2/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1/3 του φλιτζανιού αποξηραμένη, τριμμένη καρύδα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
125 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα
150 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
2/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1/3 του φλιτζανιού αποξηραμένη, τριμμένη καρύδα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
125 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση
1. Λαδώστε ελαφρά μια ορθογώνια φόρμα 3 εκατοστών βάθους και διαστάσεων 17 x 28 εκατοσ. Στρώστε της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας το να προεξέχει στις μεγάλες πλευρές.
2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο για 4 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα μπολ, προσθέστε την καρύδα, το αυγό, τα μπισκότα και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε.
3. Με ένα κουτάλι στρώστε το μείγμα σας στη φόρμα και πατήστε το από πάνω. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το γλυκό σας στην κατάψυξη για μια νύχτα. Πασπαλίστε με σκόνη σοκολάτας, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
1. Λαδώστε ελαφρά μια ορθογώνια φόρμα 3 εκατοστών βάθους και διαστάσεων 17 x 28 εκατοσ. Στρώστε της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας το να προεξέχει στις μεγάλες πλευρές.
2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο για 4 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα μπολ, προσθέστε την καρύδα, το αυγό, τα μπισκότα και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε.
3. Με ένα κουτάλι στρώστε το μείγμα σας στη φόρμα και πατήστε το από πάνω. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το γλυκό σας στην κατάψυξη για μια νύχτα. Πασπαλίστε με σκόνη σοκολάτας, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου