Η πιο νόστιμη -του Gobolino- μακαρονάδα αλά κρεμ. Ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, είναι vegetarian, νηστεύουν, η απλώς είναι καλοφαγάδες!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια ολικής αλέσεως
- 1 πακέτο κρέμα γάλακτος από σόγια (υπάρχει στα super markets)
- 3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη) κομμένες σε μπαστουνάκια
- 1/2 κουτί μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- αλάτι
- πιπέρι λευκό
Πώς το κάνουμε:
- Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και πριν τα στραγγίσετε κρατάτε 1-2 φλιτζάνια απ' το νερό τους.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το σκόρδο κι αντί για λάδι, μισό φλιτζάνι νερό (Απ' αυτό που βράσατε τα μακαρόνια).
- Ανακατεύετε και πριν εξατμιστεί το νερό, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος την οποία αν χρειαστεί αραιώνετε με το νερό των μακαρονιών.
- Ρίχνετε λευκό πιπέρι κι αδειάζετε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα.
- Ανακατεύετε, σερβίρετε και... καλή όρεξη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σ' αυτή τη συνταγή ταιριάζει υπέροχα ο κρόκος Κοζάνης... Ρίξτε τον στην κρέμα πριν το πιπέρι...
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου