Κάντε μας like στο Facebook

H μακαρονάδα του Ποπάυ

IMG_1461

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
4 φέτες ψωμί
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τις φέτες του ψωμιού και βάλτε τες σε ένα μπολ. Περιχύστε τες με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο τριμμένο σκόρδο και το βασιλικό. Αλατίστε και ανακατέψτε. Απλώστε το ψιλοκομμένο ψωμί σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε το στους 200 C για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα.
Ετοιμάστε τη σάλτσα με το σπανάκι: Βράστε 2 φλιτζάνια νερό και ρίξτε το σπανάκι για 2-3 λεπτά. Ξεπλύντε το με κρύο νερό και στραγγίστε το. Βάλτε το στον πολυκόπτη με το υπόλοιπο σκόρδο, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και λίγο αλάτι. Πολτοποιήστε το μείγμα. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα. Βάλτε σε τηγάνι το μείγμα με το σπανάκι και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα, το ψημένο ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...