Κάντε μας like στο Facebook

Μπρουσκέτα με καπνιστό σολομό και άλειμμα με μουστάρδα και σχοινόπρασο


Σε 15 λεπτά έχεις έτοιμο ένα ορεκτικό που θα λατρέψουν όλοι. Θα σου ζητούν τη συνταγή σίγουρα.


ΥΛΙΚΑ

1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες μισού εκ.
1/2 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα του
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. βούτυρο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
σχοινόπρασο 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο
4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
4 φιλέτα σολομού καπνιστά κομμένα σε μικρές φετούλες
Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
10 άτομα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν και να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και αφήνουμε τις φέτες να κρυώσουν.
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σχοινόπρασο, τη μουστάρδα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.
Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με το μείγμα μουστάρδας που φτιάξαμε και καλύπτουμε με μια φετούλα σολωμό.
Τοποθετούμε τις μπρουσκέτες σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...