Συστατικά
1/2 κιλό φασόλια (Βιολογικής Καλλιέργειας)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
σέλινο (ρίζα και φύλλα)
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε ροδέλες
Ρίγανη (προαιρετικά)
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό να μουλιάζουν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο περίπου νερό και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι (περασμένο ελαφρώς από το multi), τις ντομάτες, το σέλινο, τα καρότα, τις πιπεριές.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται.
Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη ρίγανη. Αν χρειάζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό.
Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό να μουλιάζουν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο περίπου νερό και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι (περασμένο ελαφρώς από το multi), τις ντομάτες, το σέλινο, τα καρότα, τις πιπεριές.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται.
Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη ρίγανη. Αν χρειάζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό.
Tip: Αν διαθέτουμε χύτρα βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και ρίχνουμε νερό ώστε να είναι επαρκώς καλυμμένα όλα τα υλικά, έτσι μειώνουμε το χρόνο βρασίματος, μόνο που προσθέτουμε το ελαιόλαδο μετά το βράσιμο, λίγη ώρα πριν σερβίρουμε. Συνοδεύεται από ελιές, διάφορα τουρσιά, καπνιστή ρέγγα, ταραμοσαλάτα ή άλλη σαλάτα εποχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου