1 κιλό κάστανα
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος (από μοσχάρι ή κοτόπουλο)
3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο πουρέ πατάτας (6 μέτριες βρασμένες πατάτες περασμένες από μπλέντερ)
6 κουταλιές βούτυρο μαλακό, ανάλατο
1 /2 έως 3 /4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος ( ή γάλα με χαμηλά λιπαρά)
Αλάτι
4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χαράξτε τα κάστανα σε ένα ή δύο σημεία και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 8 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι έχουν ψηθεί. Όταν κρυώσουν αρκετά, αφαιρέστε το εξωτερικό μέρος τους και το εσωτερικό χνουδωτό στρώμα τους.
Χαράξτε τα κάστανα σε ένα ή δύο σημεία και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 8 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι έχουν ψηθεί. Όταν κρυώσουν αρκετά, αφαιρέστε το εξωτερικό μέρος τους και το εσωτερικό χνουδωτό στρώμα τους.
Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράστε τα κάστανα, το ζωμό κρέατος και το σκόρδο, περίπου για 25 λεπτά ή μέχρι τα κάστανα να είναι καλοβρασμένα. Δοκιμάστε να τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι, αν τρυπιούνται εύκολα τότε σημαίνει ότι έχουν βράσει. Στραγγίξτε τα και πετάξτε το σκόρδο. Περάστε τα από το μύλο που έχετε για τον πουρέ ή από ένα μπλέντερ.
Μεταφέρετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωρά και τα άλλα συστατικά. Προσθέστε τον πουρέ πατάτας, 5 κουταλιές βούτυρο, 1 /2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε όση κρέμα χρειάζεται εάν το μείγμα φαίνεται πολύ συμπαγές.
Μεταφέρετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωρά και τα άλλα συστατικά. Προσθέστε τον πουρέ πατάτας, 5 κουταλιές βούτυρο, 1 /2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε όση κρέμα χρειάζεται εάν το μείγμα φαίνεται πολύ συμπαγές.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, περάστε τα κρεμμυδάκια από το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και ανακατέψτε τα με τον πουρέ. Σερβίρουμε αμέσως.
Τα συστατικά επαρκούν για 6 – 8 μερίδες.
Tip: Μπορείτε να κρατήσετε 2-3 κάστανα, να τα κόψετε κομματάκια και να γαρνίρετε τον πουρέ, έτσι το πιάτο σας θα αποκτήσει όμορφη όψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου