Φτιάξτε τα δικά σας μπιφτέκια, συνεχίστε με μια δυνατή σος και τέλος συνοδέψτε τα με πιπεριές Φλωρίνης, δίνοντας σε αυτά τα ζουμερά hamburger, ελληνικό χαρακτήρα, ικανό να εντυπωσιάσει ακόμη και τους σκληροπυρηνικούς burger fans! Καλή απόλαυση!
Υλικά (4 άτομα)
Για τα μπιφτέκια
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ νερό
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι τριμμένο
Για τη σος
3-4 κ.σ ξύδι balsamico
3-4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα dijon
2 κ.σ μέλι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ολοκληρώνοντας τα burgers
4 πιπεριές Φλωρίνης
4 φύλλα μαρούλι (ψιλοκομμένα)
4 στρογγυλά ψωμάκια
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο γκριλ με λίγο νερό.
Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο, όταν μαλακώσουν είναι έτοιμες. Αφού κρυώσουν αφαιρούμε το φλοιό τους, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το πιπέρι, τελευταίο προσθέτουμε το ελαιόλαδο διαδοχικά και ανακατεύουμε. Η σος πρέπει να είναι παχύρευστη.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε λίγη σος στη βάση, ψιλοκομμένο μαρούλι, πιπεριά, το μπιφτέκι, επιπλέον σος αν θέλουμε και σκεπάζουμε με το άλλο ψωμάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου