Βραστά καλαμαράκια με τομάτα και λευκό κρασί.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες ξεφλουδισμένες τομάτες
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- ¾ φλιτζ. λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν το νερό τους. Τα σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το λάδι. Έπειτα προσθέτετε τις τομάτες λιωμένες και ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου