Νόστιμη σπιτική pizza.
Υλικά:Βασική ζύμη πίτσας
500 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες και κομμένες κονκασέ
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες και κομμένες κονκασέ
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το τελείωμα:1-2 κ.γ. έξτρα ελειόλαδο
125 γρ. τυρί
6-7 φύλλα βασιλικού
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
125 γρ. τυρί
6-7 φύλλα βασιλικού
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
Διαδικασία:Βάζετε τις ντομάτες για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε βραστό νερό αφού της έχετε ελαφρώς χαράξει. Τις βγάζετε και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κονκασέ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο το λάδι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τέλος το βασιλικό, αφήνοντάς τα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Απλώνετε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (το τυρί και το λάδι). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για περίπου 7 λεπτά μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (ή περασμένο με ελάχιστο λάδι). Τέλος, γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου