Κάντε μας like στο Facebook

“Πόλεμος” Κρητικών αγροτών με τα ΜΑΤ | Ένας τραυματίας | video

Στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε ο αγρότης από την Κρήτη που  φαίνεται να χτυπήθηκε από γκλομπ αστυνομικού νωρίτερα στο Σύνταγμα.
agrotes1Επεισοδιακή τροπή πήρε η συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα, μετά την απαγόρευση της διανομής πορτοκαλιών που είχε προγραμματιστεί.

Η αστυνομία ακινητοποίησε στην Παλιά Βουλή το φορτηγό που μετέφερε τα φρούτα.
Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις αντιπροσωπείας των διαδηλωτών και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη με τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να επιτραπεί στο φορτηγό να συνεχίσει την πορεία του, ώστε να γίνει η διανομή.
Τελικά, τα πορτοκάλια ξεφορτώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου έφθασαν οι αγρότες και τα κουβάλησαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος στους ώμους.
Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί άνδρες των ΜΑΤ, στους οποίους οι αγρότες πρόσφεραν πορτοκάλια.
Αργότερα ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν έξω από τη Βουλή, στο ύψος των λουλουδάδικων, οι διαδηλωτές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, στους οποίους πέταξαν φρούτα, όταν δεν τους επετράπη να προχωρήσουν προς την είσοδο του κτηρίου.
Για πολλή ώρα οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί, όπως μεταδίδει το left.gr, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.
Μερίδα των διαδηλωτών γιούχαρε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν αυτός εθεάθη στο περιστύλιο της Βουλής.
Στις 15:00 οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους διαδηλωτές στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία είναι αποκλεισμένη, όπως και η Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής.
Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας είχε ως απολογισμό έναν τραυματία αγρότη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τραύμα στο κεφάλι, το οποίο -όπως κατήγγειλε ο ίδιος- προκλήθηκε μετά από επίθεση αστυνομικού με γκλομπ. 
Υπενθυμίζεται ότι περίπου 1.000 αγρότες από την Κρήτη, αλλά και αγρότες από άλλες περιοχές της Ελλάδας έφθασαν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από τη Βουλή για τη φορολόγηση των ακινήτων.
Πηγή και βίντεο: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...