Έτοιμο σε 15 λεπτά.
Υλικά για 4 άτομα:1 πακέτο λαζανάκι
400 γρ. γαύρος μαρινάτος
1 μάτσο μαϊντανός
2 σφηνάκια τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (κατά προτίμηση βιολογικό)
Χονδροκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
400 γρ. γαύρος μαρινάτος
1 μάτσο μαϊντανός
2 σφηνάκια τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (κατά προτίμηση βιολογικό)
Χονδροκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
Διαδικασία:
Κόβετε το γαύρο σε κομμάτια αφήνοντας και κάποια ψαράκια ολόκληρα για να τα προσθέσετε σα γαρνιτούρα στο τέλος. Βράζετε το λαζανάκι σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου κρατώντας 1/3 του φλιτζανιού νερό μέσα στο οποίο είχαν βράσει. Σουρώνετε το λαζανάκι και το μεταφέρετε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με το νερό. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με ένα κομμάτι γαύρο σε κάθε πιάτο, μια φέτα λεμόνι και χονδροκομμένο μαϊντανό.
Μπορείτε να προσθέσετε και ½ του φλιτζανιού κάπαρη, ταιριάζει πολύ.
Κόβετε το γαύρο σε κομμάτια αφήνοντας και κάποια ψαράκια ολόκληρα για να τα προσθέσετε σα γαρνιτούρα στο τέλος. Βράζετε το λαζανάκι σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου κρατώντας 1/3 του φλιτζανιού νερό μέσα στο οποίο είχαν βράσει. Σουρώνετε το λαζανάκι και το μεταφέρετε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με το νερό. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με ένα κομμάτι γαύρο σε κάθε πιάτο, μια φέτα λεμόνι και χονδροκομμένο μαϊντανό.
Μπορείτε να προσθέσετε και ½ του φλιτζανιού κάπαρη, ταιριάζει πολύ.
Πηγή: Συνταγές της Στιγμής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου