Κάντε μας like στο Facebook

Κουραμπιέδες



300γρ.βουτυρο γαλακτος
130γρ.αμυγδαλο αναποφλοιωτο
1\2κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
βανιλια
110γρ.ζαχαρη αχνη
30γρ.ρουμι μαυρο η κονιακ
600γρ.αλευρι

αχνη για το πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την αχνη σε δυνατη ταχυτητα για περιπου 20λεπτα.Οσο περισσοτερο το χτυπαμε τοσο καλυτερη θα γινει η ζυμη.Παραλληλα χονδροκοβουμε τα αμυγδαλα αφου προηγουμενος τα εχουμε απλωσει σε μια λαδοκολλα και ψησει στους 160βαθ για 10-15λεπτα.
Ριχνουμε το αλευρι,το μπεικιν και την βανιλια στο χτυπημενο βουτυρο σταδιακα και στο τελος το ρουμι.Συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι το μειγμα να γινει μαλακο και αφρατο για περιπου 10λεπτα.Προσθετουμε τα αμυγδαλα ανακατευοντας απαλα.Πλαθουμε τους κουραμπιεδες στρογγυλους σε διαμετρο 3χιλ.πιεζοντας με το δαχτυλο μας ελαφρως την κορυφη.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 για 30λεπτα.Βγαζουμε απο το φουρνο,αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα,τους βουταμε στην αχνη.Τους τοποθετουμε σε μια πιατελα σε σειρα και πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.Επαναλαμβανουμε την ιδια διαδικασια πολλες φορες.

TIPS:
-Οσο πιο αφρατο γινεται το μειγμα του βουτυρου,τοσο πιο αφρατος θα γινει ο κουραμπιες.
-Το αφρατεμα του βουτυρου με της ζαχαρης απαιτει πολυ δυνατο χτυπημα.Ομως μολις προστεθει το αλευρι,πρεπει το χτυπημα να γινεται αργα,σε χαμηλη ταχυτητα για να μην καστραφει η αφρατη υφη που εχει αποκτησει το μειγμα.
-μπορείτε να καραμελώσετε τα αμύγδαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε μας like στο Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...