
Ταρτάκια με κεράσι
Συστατικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
500 γρ. κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
40 γρ. βούτυρο σε κύβους
50 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει), το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο και το αυγό και αρχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια για τάρτα ελαφρώς βουτυρωμένα. Πλένουμε τα κεράσια, τα στεγνώνουμε καλά και τοποθετούμε μερικά σε κάθε ταρτάκι προσθέτοντας μικρά κομματάκια από το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Την συνέχεια, τα ψήνουμε για 30' στους 170° C .Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου