Με σάλτσα ντομάτας.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό χταπόδι
- 100 γρ. λάδι
- 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ. μανιτάρια
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. ελιές μαύρες
- 4 κρουτόν
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το κόβετε σε κομμάτια και το βράζετε επί 2 ώρες σε λίγο νερό, μαζί με τα κρεμμύδια , τα μανιτάρια, το λιωμένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το λάδι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρετε το χταποδάκι με τη σάλτσα του. Αν είναι αραιή, τη βάζετε να βράσει σε δυνατή φωτιά για να πήξει. Γαρνίρετε με κρουτόν τηγανισμένα σε λάδι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου