Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλος ξήλωσε το καφεκοπτείο και το έκανε γλύκισμα. Όπως μόνο αυτός ξέρει.
Θα χρειαστούμε:
100γρ. κόκκους καφέ εσπρέσο,500ml γάλα, μια κρέμα φυτική ή ζαχαροπλαστικής,4 κουταλιές ζάχαρη,4 ζελατίνες για να δέσει η πανακότα μας, μία βανίλια.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη την βανίλια και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κόκκους του καφέ και τις ζελατίνες και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για περίπου 15λεπτά και το τυλίγουμε με μία μεμβράνη για να πάρει το άρωμα από τους κόκκους του εσπρέσο! Στην συνέχεια σουρώνουμε την πανακότα από τους κόκκους, αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4με5 ώρες μέχρι να πήξει καλά! Σε ένα άλλο κατσαρολάκι έχουμε λιώσει μια σοκολάτα με λίγο κρέμα γάλακτος μέσα, και εν συνεχεία περιχύνουμε απο πάνω τις πανακότες μας όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε!
Απολαύστε γλυκά! via
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου